Guten morgen, Ich bin Aart

Vrijdag 9 augustus 2019
De laatste dag is voor mij aangebroken in Kerkrade tijdens het zomerkamp 2019. Deze dag staat in het teken van een ochtendprogramma langs de deuren en verder het feestje (maaltijd) met de inwoners van Kerkrade in de avond, hier later meer over. Eerst neem ik jullie mee naar het ochtendprogramma op de straten van Kerkrade. 

Deze ochtend mag ik samen met Teus langs de deuren om in gesprek te gaan met de inwoners.  Zoals altijd zijn er dichte & open deuren, kort / lang gesprek. Zoals mijn opa altijd zegt God heeft maar 1 Woord nodig om iemand te veranderen. Wat een Rust geeft het dan om in vrijheid te staan en te weten dat het niet van ons afhangt (Gelukkig niet) en te gaan ook vandaag! 

Het is een bekende wijk voor mij, afgelopen jaren heb ik hier vaker gelopen en zoals ieder jaar ga ik altijd wel even langs een huis waarvan ik de mensen inmiddels heb leren kennen door de jaren heen. Dit keer is alleen meneer thuis en groet vriendelijk maar geef gelijk aan dat hij druk is en zijn vrouw boodschappen aan het doen is, “Kom straks maar terug”  

Een vrouw van gemiddelde leeftijd opent de deur met een vriendelijk Limburgs accent “Goedemorgen” in koor met een accent van boven de rivier klinkt het Goedemorgen terug. Na een korte introductie van Teun en mij doet mevrouw de volgende gok: “Waren jullie hier zondag in de kerk, ik zag zoveel auto’s en rokjes” Ja dat klopt, wij waren zondag hier ook, uiteraard hebben we mevrouw hartelijk welkom geheten in de dienst om eens te komen kijken, “Heel bijzonder om in 2019 zoveel mensen (o.a. ook jongeren) naar de kerk te zien gaan. “Hé maar zijn jullie dan ook van het Broodhuis in Kerkrade? daar stond een artikel van in de krant, daarin stond ook een foto van Margriet, ben jij een zoon van Jan & Margriet? Een grote grijns verschijnt er op mijn gezicht. Nee, dat niet, mevrouw vond mij er op lijken met mijn bril! (grappig om te horen) We wensen mevrouw een fijne dag toe! 

We lopen verder de straat door en bellen aan bij een volgend huis. Er wordt open gedaan, een man met een motorclub outfit en een paar grote tattoos staat voor ons. Goedemorgen in het Duits klinkt het, Ich bin Aart! “Dat wordt knutselen want Duits praten is niet heel makkelijk ofzo!” We komen een aardig eind met handen en voeten. Gezien zijn outfit ben ik nieuwsgierig geworden naar de motor, ik vraag in gebroken Duits of ik de motor mag bezichtigen, eerst kibbelde meneer tegen maar ik zag hem denken vooruit ik pak de sleutel. Aan zijn garage hangt een bord met daarop CHOPPER PARKING ONLY – ALL OTHERS WILL BE CRASHED!  Nou daar ging de garagedeur, vol trots start meneer zijn Harley motor… man, man wat een geluid zit daarin! Na een praatje in het Duits wijzen we op de Heere Jezus als enige Redder en sluiten af met een Duitse tschüss! 

Als laatste van deze middag op de straten van Kerkrade deel ik jullie het verhaal van de ontmoeting van een vrouw met haar zoon die boodschappen aan het doen was (Eerder in deze blog schreef ik over een meneer die zei “Kom later maar terug”). Bij het laatste huis / gesprek van deze dag lopen we terug naar de kinderclub. Teun en ik lopen de hoek om en tot mijn grote verbazing zie ik daar de mevrouw met haar zoon lopen met de boodschappen. Met een grote glimlach op haar gezicht komt ze ons tegemoet lopen. “Hoooi, zijn jullie er weer?!” Ook haar zoon herkende mij nog, een paar jaar geleden heb ik samen met Gerrit (huis-aan-huis werker) gesproken over het Evangelie en een bijbel achtergelaten. God gaat door met Zijn werk in Kerkrade. Geweldig om na zoveel jaar weer bekende mensen tegen te komen die je eerder hebt ontmoet. 

We keren weer terug naar het kamphuis o.a. om even te relaxen, maar voor mij was er niks bij qua relaxen, weet je wat ik mocht doen? DE TENT AFBREKEN, gezien mijn terugreis naar boven de rivieren vanavond! Gelukkig hielp Niels ook met het afbreken zodat we snel klaar waren om de stad Kerkrade in te gaan voor een hapje en een drankje. Terwijl een deel van de groep aan de koffie / thee / fris zat ben ik doorgelopen naar de fotozaak.. Ding, dong… Goedemiddag.. “Hooi, ben je er weer, is er weer kinderclub” en dat met een accent, geweldig toch haha! 🙂

Elk jaar probeer ik een foto te maken van onze wijkgroep en die vervolgens bij de fotozaak te laten afdrukken als klein cadeautje voor de mensen uit mijn groepje. Altijd leuk voor later zou moeders zeggen. 

Het vrijdagavond programma is echt altijd een feestje met de inwoners van Kerkrade! Gezelligheid, eten & drinken, liederen worden gezongen door de kinderen van de kinderclub, ook wordt er iets gedeeld uit de Bijbel. 
Mijn vaste taak op de vrijdagavond is in de bediening (drinken), echt genieten, lekker bezig zijn, een praatje hier, een praatje daar! Ik kan je zeggen dat het echt gezellig is en mooi om te zien hoe de mensen genieten op zo’n avond! 

Langzaam druppelt de zaal leeg, we zwaaien de mensen uit en dan is er een einde gekomen aan de avond. Ik geef het personeel van de bar een stevige handdruk en bedank ze voor de prettige samenwerking van de avond, als laatste geef ik nog een City bijbel aan een van de barmannen. “Bedankt man! Volgend jaar laat ik je weten wat ik er van vind!” 

Diep van binnen wil ik eigenlijk niet naar huis maar er is overal een tijd voor. Gelukkig gaan we nog met de groep naar een ijstent gaan net over de grens, nou dat heb ik geweten heerlijk kwaliteit ijs voor een mooie prijs!
Na het afscheid nemen van de geweldige groep rij ik dankbaar voor alle Zegeningen, mooie momenten en gezelligheid terug naar huis! We mogen het gedane werk teruggeven aan God, Hij doet wat Goed is in Zijn ogen. Wij zijn alleen schakeltjes! Bid je mee voor het werk in Kerkrade?

Bedankt voor je interesse in de serie Een boodschap voor Kerkrade zomerkamp 2019 (3 blogs)

Wil je meer weten over het evangelisatiewerk in Kerkrade? In het weekend voor Kerst 20-12 tot 23-12 is er een weekend, meer informatie is te vinden binnenkort op http://eenboodschapvoorkerkrade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *