Pepernoot

Donderdag 28 november 2019
Na het ochtendritueel kruip ik achter mijn piano om wat liederen te spelen. Iets over half 10, een kort moment sta ik stil bij mijn buurvrouw die nu misschien wel denkt oh nooo daar begint die weer te pingelen…
Hmm.. als ze dat echt denkt dan hoor ik het graag (het zou leuk zijn als ze dit leest, dan gaat vandaag de bel nog haha, gezellig een bakkie koffie met een koekje)

Heer U bent mijn leven, Welk een vriend is onze Jezus, Wees stil voor het aangezicht van God… galmt het door het huis, ik kijk door het raam en “geniet” van de herfst!

Oh ja nog even over de liederen: wellicht bekende liederen voor je, (liederen onbekend voor jou? > Google is your friend en zoek ze eens op #aanrader)

Oké, of je blijft binnen of je gaat naar buiten #simpelzat
Timberlands boots aan en gaan door wind en regen!

Bestemming onbekend, nee dit keer niet, ik ga naar Rotterdam!
Met mijn ov kaart die ik echt nooit gebruik stap ik de deur uit; na een paar stappen bedenk ik me “geen paraplu // lange wachttijden bij de bus // De groeten ik pak de auto;

Om de financiële situatie op peil te houden parkeer ik mijn auto niet midden in de stad maar iets daarbuiten. Nu kan je denken wat ben jij voor een gierig mannetje maar als jij dat denkt dan kom je er nog wel achter met je parkeerbonnetjes 😉

Vandaag heb ik opnieuw ervaren dat ik in Nederland woon; wind en regen heerlijk en dat zonder paraplu #eigenwijs
Er is overal een tijd voor dus niet janken maar danken.

Als eerste stap ik de bijenkorf binnen met een cadeaucard die ik voor mijn verjaardag had gekregen, altijd leuk om wat te krijgen natuurlijk!
Voordat de shop route begint poets ik eerst de regendruppels van mijn bril af, zo ik kan weer normaal kijken.
Bril schoon! Op naar de koffie met melk; Goedemorgen 1 cappuccino alstublieft. dat is 3,50 meneer; Hmm.. dat hartje wat ze erop maken dat zal het duurst zijn denk ik.. Kwaliteit wint altijd dus ook met deze koffie.

Cadeau kaart ingewisseld voor iets leuks en we gaan weer verder; wat wordt de volgende winkel bedenk ik mij? Natuurlijk de boekhandel.
Ik nader de ingang van de boekhandel en mijn oog valt op een straatkrant verkoper, Mogge roep ik.. Hooi wordt er teruggeroepen.
“Wil je een bakkie koffie?” Jaaa lekker met een schorre stem; Met melk of zwart of wat wil je? Lekker zwart joh op z’n Rotterdams.

1 bakkie koffie zwart alsjeblieft, het is voor de straatkrant verkoper buiten dus kan je het in een meeneem beker doen?
Ja natuurlijk… Man met bril koffie nog nooit van gehoord maar goed het zal wel..
De koffie is klaar en het deksel wordt erop gedrukt en wat gebeurd er dan? ze pakt een pepernoot en plaats die op het deksel van de koffie;
Ik zeg “wow dat vind ik echt leuk, top ! dankjewel” Deze mevrouw snapt helemaal de klantbeleving #wowgevoel

Daar ga ik, met een Man met bril koffie loop ik door de boekhandel terug naar de ingang. “Kijk eens, alsjeblieft geniet ervan”

Sjekkie in de ene hand, Man met bril koffie in de andere hand, een aardappel schilmesje komt eruit zijn jas om als roerstaaf te gebruiken, geweldig haha daar sta ik dan….
Ik raak aan de praat met meneer, de standaard vraag “Hoe gaat het” zonder wat te zeggen begint meneer te praten over van alles en nog wat..
“Bent u gelukkig” Ja al een halve eeuw.. zo dan dat is een hele tijd; meer dan 50 jaar.. Toen kwam het.. 30 jaar cocaïne verslaafd, 15 jaar clean…

Mag ik u een persoonlijke vraag stellen? Ja kom maar op..
Hoe ben je van je verslaving afgekomen vraag ik, hij draait zich om en neemt weer een slok van zijn koffie..
hij mompelt wat.. Door GOD!

het bleef stil.. een schorre stemt zingt Welk een vriend is onze Jezus, die in onze plaats wil staan. Welk een voorrecht dat ik door Hem, altijd vrij tot God mag gaan.

Daar sta ik dan, met een ex cocaïne verslaafde te praten die door Gods genade bevrijd is van de drugs en op de straten van Rotterdam spontaan Welk een vriend is onze Jezus staat te zingen, om stil van te worden.

Mooi man dat je Jezus ook kent! het valt stil, ik zie hem denken en zijn lippen bewegen en het volgende lied wordt gezongen nu harder dan het vorige lied: Daar ruist langs de wolken een lief’lijke naam, die hemel en aarde verenigt tezaam. Geen naam is er zoeter en beter voor ’t hart. Hij balsemt de wonden en heelt alle smart. Kent gij, kent gij, die naam nog niet?

Een brok in mijn keel.. deze man schijnt met het Licht van Gods goedheid in een duistere, donkere wereld.

Ik bedank hem voor zijn openheid en wenst hem het beste toe, tot de volgende keer! Jo rustig aan he zei die…

Na de ontmoeting met deze man loop ik de boekhandel binnen, heerlijk even rondgekeken en met een stapel (3 boeken maar) onder mijn arm ben ik net als vele andere (oude) mensen neergeploft op een leesstoel. Voorbeeld doet volgen zeggen ze altijd toch?
2 boeken gekocht, 1 wat gaat over Sales vanuit je hart en over de toekomst van het shoppen! #retail, interessant of niet dan!

Ondertussen kreeg ik een berichtje van het thuisfront of ik nog wat leuks aan het doen was, uh ja hoor ik ben in de boekhandel. Oh beter, neem even het nieuwe boek mee van die en die, stuur even een betaalverzoek dan betaal ik het gelijk #familie #samenwerken #lezen

PIEPPP galmt er door de boekhandel, daar sta je dan met de melding Geen saldo op het pin automaat, nee dat gaat lekker Aart, iets teveel overgemaakt naar de spaarpot. De caissière lacht en denkt heb je weer zo’n student hahaha!

In de parkeergarage aangekomen sta ik naast een jongeman van mijn leeftijd waarvan ik zie dat hij niet precies weet waar zijn kaartje in moet om te betalen, “lachend zeg ik er zijn ook zoveel opties” #$%$@ een vloek galmt er door de parkeergarage omdat hij blijkbaar de plek gevonden heeft waar het kaartje in moet.. Uh God heeft er niet zoveel mee te maken hoor.. Ohja dat is waar reageert die.. lachend zeg ik Geniet van je dag he. Jooo jij ook! #ROTTERDAM

Opnieuw ben ik overtuigd van “toeval bestaat niet” God plaatst mensen op u en jouw pad; dankbaar voor de ontmoetingen die ik vandaag mocht hebben.
De woorden Kent gij, Kent gij, die naamt nog niet? dreunen nog na in mijn gedachten bij het naar buiten rijden van de parkeergarage. Op de kring gisterenavond van de kerk kwam de tekst naar voren Mattheus 11 vers 28 t/m 30 Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven. Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel; want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht.

Hartelijke groet,

Aart-Jan

5 antwoorden op “Pepernoot”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *