“BAM” daar sta je dan!

Donderdag 8 augustus 2019
Na een nachtje slapen in een tent op het grasveld is de wekker met het opstaan niet helemaal volgens plan verlopen wat resulteerde in een verlaat bezoek aan de douche en een boterham met pasta tijdens de toerusting  Uit de zaal hoorde ik de groep zingen “Glorie aan God” Prachtig.

Tijdens de toerusting sprak Jan over het gedeelte uit Romeinen 10 vers 11 t/m 17.  In vers 14 staat Hoe zullen zij dan Hem aanroepen in Wie zij niet geloven? En hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen zonder iemand die predikt? Eigenlijk moet je dit gedeelte zelf eens lezen uit je bijbel (Als je geen bijbel hebt laat het mij weten, voor nu kan je altijd via Online bijbel of You Version app het gedeelte lezen).

Vraag jezelf af of het je echt gaat om die ander! (Een hele les voor iedereen) Kijk naar Jezus (Look unto Jesus) en niet naar jezelf.

Iedere morgen bij de toerusting worden er vragen behandeld die nuttig zijn voor de kinder & huis aan huis werkers. We sluiten de toerusting af met het zingen van een lied!

Een nieuwe dag in Kerkrade met een ochtend & middagprogramma. Als eerste help ik de kinderwerkers met het opzetten van de tent. Voor de sketches gebruiken ze 2 grappige poppen waar ik natuurlijk ook even mee moest spelen. Einde speeltijd.. tijd om door middel van gebed de ochtend te openen.

Vanmorgen ga ik langs de deuren met Saar, we gaan verder met de flat (dezelfde als gisteren, alleen nu een verdieping lager). We staan bij een voordeur met daarnaast een raam waarbij de keuken zichtbaar is, het wordt al snel duidelijk dat hier iemand woont die wel van een biertje hou en van een shaggie. Tring daar gaat de bel, de wind hoor je gieren over het balkon.. er verschijnt een donkere vlek in de deur dat betekent dat er iemand thuis is.

Een man van ongeveer 45 jaar staat voor ons, het beeld vanuit de keuken klopt, de geur van shag en bier komt ons tegemoet. Na een vriendelijke goedemorgen, vraagt meneer op een stevige wijze “Wat komen jullie doen” Halverwege onze reactie krijgen wij te horen “Geen interesse en meneer klapt met een grote klap de deur dicht” BAM daar sta je dan…. Terwijl de klap nog nagalmt bid ik een “schietgebedje” Heere, wilt u bij deze man zijn, wilt U in zijn leven komen en zijn hart en ogen openen… Amen.

Voordat we naar de volgende deur gaan nemen we eerst even een korte pauze door wat water te drinken. Ik moet denken aan het voorbeeld tijdens de toerusting waarin naar voren kwam “Onthoud dat mensen niet de deur voor jou dichtgooien maar voor God”

Tring, de volgende deurbel wordt ingedrukt. Dit keer opnieuw een meneer, deze keer een wat oudere man in de categorie Senioren. Zodra meneer het woord Geloof hoort komt er een heel verhaal over de kerk, alle misverstanden die er zijn.. Luisteren, luisteren is heel belangrijk in het evangelisatiewerk hebben wij gehoord tijdens de toerusting.. Na het luisteren vraag ik meneer of wij mogen vertellen wat God zegt in het Woord.. het evangelie wordt gedeeld. Bijzonder tijdens dit gesprek is dat er een wending komt waarin er ook gelachen wordt oftewel soms is het goed dat ook het ijs gebroken wordt. We bieden meneer een City Bible aan (ik weet niet meer of meneer deze heeft aangenomen maar tijdens het gesprek is in ieder geval de naam van Jezus gevallen)!

Voordat we teruggaan naar de kinderclub komen we aan bij het laatste huis van de 3e verdieping. Er wordt open gedaan door een jongen van 15 jaar schat ik, al snel verschijnt zijn moeder in de deuropening die nieuwsgierig is geworden wie wij zijn. Mevrouw verteld over haar visite (ouders) die ze al een paar weken niet gezien hebt, ondanks haar visite blijft mevrouw in gesprek met ons.

Tijdens het gesprek komt er een auto aangereden en parkeert onderaan bij de flat. Mevrouw reageert Hmm. Dit wil ik niet voor mijn huis hebben. Ik draai mij om.. een rouwauto. Er ontstaat een gesprek over het leven & dood, eeuwigheid! Mooi dat we opnieuw het evangelie mochten delen en een City Bible mochten overhandigen + een uitnodiging om later nog een keer terug te komen om verder te praten.

Donderdagmiddag 8 augustus 2019
Het middagprogramma openen we door eerst met de groep naar de Jumbo te gaan voor broodjes et kaas. Aangekomen bij de kassa wordt er geroepen dat iemand anders betaald, best prima..

MAAR wat ziet mijn OOG > er wordt betaald met mijn pas (dat krijg je als je je portemonnee laat slingeren althans afgeef aan iemand haha, ach ja eerlijk alles delen met elkaar)

We rijden terug naar de plek waar de middagclub gehouden wordt. Op de hoek kom ik een keurslager tegen en ik kan het niet laten om mijn 2 broodjes te beleggen. Gezamenlijk wordt de maaltijd gehouden bij een gezin die hun huis openstelt voor ons (geweldig toch!)

Samen met Willeke beginnen we in de middagwijk. Eerst komen we een aantal huizen tegen waarvan de mensen niet thuis zijn, een informatieve folder van de stichting + een stichtelijk folder over een bepaald onderwerp beland op de mat. We naderen een mini flatgebouw met een aantal appartementen boven elkaar. Het wordt al snel duidelijk dat het niet makkelijk is om binnen te komen. Maar na een aantal pogingen horen we de zoemer van de voordeur en mogen we het complex binnen om naar de juiste woning te gaan. Daar staan we dan voor een deur waarvan de jongeman in deuropening staat, na 5 seconden worden we binnengelaten. Aan zijn ogen / uitstraling te zien is er iets aan hand wat weet ik niet.

Een Game video staat gepauzeerd op zijn scherm, een kat loopt wat verkennend rond. We nemen plaats op de bank. Er gaat een raam open en met trillende handen draait hij een shaggie. We raken aan de praat over het leven, geloof, bijbel, God. Termen waar hij eigenlijk nooit over nadenkt. God zorgt zelf voor open deuren en gesprekken dat hebben we opnieuw deze week ervaren in Kerkrade. We sluiten het gesprek af door te bidden en een bijbel te overhandigen! Na het gesprek met deze jongen zijn we eerst de straat uitgelopen en verder gegaan naar een andere straat met huizen dus geen flat.

Verder spraken we nog een man die pas getrouwd is en die eigenlijk nooit aan God denkt, we merkte dat hij interesse toonde. Ook hier mochten we een City Bible geven en verderop in de straat hebben we deze man opgedragen in het gebed!

Het was tijd om te gaan. In het park bij de kinderclub spraken we nog een groepje jongeren aan die tijdens de kinderclub aan het chillen was op een bankje! Ook dat maak je mee. Na het opruimen zijn we richting het Kamphuis gereden en onderweg gestopt bij een prachtige locatie waar je een hapje kunt eten en drinken met uitzicht op de heuvels!

Hier hebben we met elkaar de week geavaleerd en wat mooie foto’s van de groep gemaakt. Daarna hebben we op het kampoord met elkaar gegeten. Vervolgens een potje volleybal (Ja sportief hé) met de groep altijd leuk, dat is heel belangrijk om tijdens een week met gesprekken en een hoop informatie ook ontspanning te hebben. Naast sporten kan je ook heel goed IJS eten in Limburg, wil je weten waar reageer even onder deze blog 

Samen met Deborah, Charlotte en Niels hebben we gezellig een ijsje gehaald. Na de avondsluiting opnieuw met elkaar heerlijk gezongen en gemusiceerd en om het niet te vergeten opnieuw bij de snackbar een patat mayo / pinda met 2 frikandellen speciaal gehaald ! Daarna nog even gerelaxt met de groep en daarna na een intensieve dag tijd voor rust!

Bedankt voor het lezen! 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *