Sneeuw

Vanmorgen 07:45 de wekker. Snel een boterham met een slok thee.
“Wat doe jij zo vroeg beneden? Het is nog geen maandag hoor….”
Ski/sneeuw outfit aan. Camera mee en let’s go to the snow.

Halverwege de ochtendwandeling krijg ik in de vriendengroep app een reminder “Ga je voor de vroege vogel punten?” Shit, vergeten de app aan te zetten.

Gelukkig heb ik de 20 minuten gehaald want vanwege de kou gaat mijn batterij snel leeg (iPhone kwaliteit) en liep ik dus met een lege telefoon (lekker rustig – rustdag – zondag).

Tijdens de wandeling viel mijn oog op de fiets met de bijbeltekst erop, wil je weten welke tekst? scroll dan even naar onderen bij de foto’s (moeite waard – inhoud tekst).

Onderweg kwam ik ook nog een ANWB stelletje tegen die uiterst vriendelijk waren op den vroege ochtend.

Ding-dong, ding-dong de kerklokken, telefoon leeg, geen klok, uh hoe laat zou het zijn? Ik moet natuurlijk wel op tijd zijn voor de kerkdienst. Ik nader het kruispunt en zie in mijn ooghoeken een bekende auto met daarin een bestuurder en kinders. Jawel het is één van de organisten. Ik zwaai naar de organist maar helaas door de sneeuw geen herkenning. Ook niet met mijn felle blauwe skibroek van Salomon en de blauwe tinten in mijn jas. Volgende keer beter.

Het laatste stoplicht is in zicht, bijna thuis. Opnieuw valt mijn oog op een bekende auto. Jawel het is de dominee, de auto was al te ver om te groeten anders had ik dat uiteraard gedaan. Fijn dat de prediking door kan gaan anders is de ouderling van dienst of koster de aangewezen persoon om zijn ochtendstem te laten klinken door de microfoon.

Ik merk dat Nederland wakker aan het worden is, meer auto’s op de weg, meer mensen die ook aan een wandeling zijn begonnen. De laatste bocht is in zicht. Zie ik het nu goed? Daar komt iemand aan die aan het hardlopen is met geen Salomon skibroek maar een korte sportbroek met blote benen, wat een Held! Nu zie ik het pas, het is Gerben, die het Pieterpad in 4 dagen heeft gelopen vorig jaar, Gigantisch wat een overwinning.

Eenmaal thuisgekomen hoor ik de orgelklanken door de woning vliegen, mooi ik ben nog op tijd.

Geniet van de rustdag en de sneeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *