Toet-Toet ?

Hoe het begon bij blokfluitles wat eindigde in… Wil je het weten? Je leest het in de Toet-Toet blog ?

Op een dag kregen we van de meester allemaal een papiertje mee waarop stond “Blokfluitles”, de stoere jongens uit de klas die lachte het hardst, en ik ook natuurlijk. Totdat ik thuis kwam, mijn geliefde zus Anne-Marie, “Dat is leuk Aart, moet je doen wordt je nooit dommer van (zoiets was het wel ongeveer”) Naast mijn zus waren ook pa en ma aanwezig die hier natuurlijk van harte mee instemde, (stiekem ben ik ze nu daar dankbaar voor) 

Zo gezegd, zo gedaan, ik naar blokfluitles, groep 5. Je kan dit traject vergelijken met een opleiding tot marinier waarbij er eerst 80 aanmeldingen zijn en aan het einde van de rit er nog 10 over zijn…
Daar zat ik dan in de middagpauze samen met 2 enthiousaste meiden die ook het lef hadden om zich te specialiseren in de muziek! ?

Vader Jacob, Sound of Music, Psalmen & gezangen, alles kwam langs totdat ik die blokfluit zo zat was dat ik toe was aan een andere uitdaging.
Je raad het nooit, maar daar kwam de TROMPET voor terug!  

“Uw bent aangemeld voor cursus Trompet spelen, afzender muziekschool ToBe te Ridderkerk” Yes, het avontuur kan beginnen. 9 jaar was ik toen ik mijn eerste trompetles kreeg. Bolle rode wangen en een hoop gepruts om er überhaupt geluid uit te krijgen,  en mijn leraar maar zeggen, HOU VOL AART-JAN! ?

Totaal heb ik 9 jaar trompetles gehad, met hoogte en dieptepunten zullen we maar zeggen. Ik vergelijk het altijd maar met een ski afdeling, je gaat met de lift omhoog en je gaat op je latten naar beneden ?

Woensdagmiddag, jongens uit mijn klas gingen voetballen op het sportveld en wat deed Aart-Jan? Die ging op zijn fietsje met een grote koffer op zijn rug richting de muziekschool (een dieptepunt dus). Maar niet getreurd, de muziekleraar wist er altijd weer een mooie les van te maken met de meespeel cd’s die op volume 100 stonden! 

Wat ben ik blij dat ik met blokfluit spelen ben begonnen (Ja, lach maar als je dit leest, maar ik zal je vertellen waarom ik daar zo blij mee bent) je leert namelijk muzieknoten lezen en dat is de BASIS! 

Verschillende muziekboeken doorgespeeld, samen met anderen gespeeld, mooie avonden gehad! Ook heb ik nog een tijdje op de lokale christelijke muziekvereniging gezeten. Jaarlijks kerstfeest van de kerk aanwezig om te spelen, ook bij andere bijeenkomsten op zondagochtend heb ik meegespeeld. 

Oefening baart kunst, als je niet oefent wordt het nooit niks. Zo merkte ik dat de lol van het trompet spelen er wel af ging, tja, wat ga je dan doen? 
HELEMAAL NIKS MEER DAN? Tuurlijk wel, ik heb een paar lessen pianoles gevolgd, door het te doen leer je het! Door de muzieknoten en akkoorden probeer ik er wat van te bakken op de piano! 

JA, toch wel! ?Piano & Orgel. Als je ooit bij ons een bak koffie kom halen of chocola / ijs dan zal het gelijk duidelijk worden, rechtsachter is “mijn hoek” eerst een klein orgeltje en daarnaast een piano waar ik dagelijks mijn energie in kwijt kan! Heerlijk om dit als hobby te hebben! 

Toch, vanavond weer mijn trompet weer gepakt uit het stof! Gelijk even mijn trompet leraar Theo geappt, (Ben je op zoek naar een goede, enthiousaste leraar > https://www.facebook.com/trompetnet.nl/ )
Gelijk een tip gekregen: 
Spelen weer rustig opbouwen, lange noten voor strakke toon, toonladdertjes weer herhalen en langzaam lippen sterker maken. Succes!

Daar stond ik dan met mijn trompet! 


2 antwoorden op “Toet-Toet ?”

    1. Haha dankjewel Margriet! Dan moet ik vanaf vandaag elke dag een x aantal uur gaan oefenen om weer een beetje normaal geluid te laten horen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *