Ontmoeting met een ? bezorger

“Goedemorgen, ik heb een ? voor de buren mag ik die hier afgeven?” Een grote man van bijna 2 meter, met een accent waar ik altijd om moet glimlachen [positief] staat op de deurmat van de winkel. 

“Ja, tuurlijk zet maar neer hoor”, ja maar het is wel een groot pakket, geen probleem! Wil je ☕️? Ja heerlijk, melk en suiker graag. Cappuchino ✔️

Terwijl meneer het ? haalt denk ik “Men, wat een grote man, echt zo’n ⛹?‍♂️ type”

Mag ik het hier neerzetten? Uh. ja zet hier maar neer. Terwijl ik als klein ventje mijn best moet doen om hem aan te kijken vanwege het hoogte verschil valt mijn oog op zijn oorbel, een ✝️, ik geef hem een compliment, gevolg een dikke smile op zijn gezicht ?, eigenlijk wilde ik nog vragen waarom een kruis in je oor maar ik dacht ik doe het niet , je hoeft niet altijd te praten #levensles

“Graag hier even tekenen” ? Ohja, ik heb ook nog een zakje pepernoten voor je bij de koffie lust je die? “Ja natuurlijk” ?

We krijgen een gesprek over zijn werk, de route, vervolgens verteld hij over zijn land van afkomst: Aruba! “Daar praten ze Papiaments toch? / Ik zie hem kijken en denken Waaaat zegt deze jongeman??‍♂️ We delen wat basis woorden ✌?

Verder verteld hij me nog over zijn sport “Vroeger zat ik op ⛹?‍♂️“ Stiekem moet ik lachen, zie je heb ik toch gelijk! 

We nemen afscheid door elkaar de hand te schudden, “Super bedankt voor de koffie meneer en een fijne werkdag” ??


Maandagochtend 3 december, hoe eenvoudig kan het zijn door iemand een kop ☕️ aan te bieden en interesse te tonen, iemand gaat vanzelf wel praten. 

Waarom deel ik dit met je? Om aan te geven in deze drukke decembermaand / tijd van het jaar uit te kijken dat we niet met elkaar doorrennen maar ook al is het maar even de tijd nemen om met iemand gezellig een praatje te maken met als doel dat diegene gezien en gehoord wordt, niet om hier iets mee te verdienen maar om naar je naasten om te zien!

 “Ontwikkel je ontvangen gaven en stel deze in dienst van de Gever” 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *