5 chocoladeletters alstublieft

Daar zat meneer, op de grond met zijn straatkrantjes voor de HEMA. Wat zal ik die meneer geven? Ik weet het! Een MENTOS. Ik loop naar hem toe en geef hem een Mentos, tot mijn verbazing schud meneer “Nee, vervolgens opent hij zijn mond en wijst met zijn vinger een kies aan. 

[Bedankt voor uw openheid meneer …..]
Hmm, oké dan niet, fijne dag! Ik loop verder en steek mijn duim op! met zijn arm roept hij mij terug, ik zwaai nog een keer en loop door… 
Wat wilde die man vertellen? Geen idee….. mijn avontuur gaat verder.

Bij elke winkel die ik binnenloop (zijn er niet zoveel geweest hoor) heb ik eens gelet op de klantvriendelijkheid (hier later meer over). “Goedemiddag meneer, wat kan ik voor u doen?” Nou uh, ik wil even rondkijken. “Ja tuurlijk, ga u gang” 

Tijd voor koffie, naar welk tent zal ik gaan? Een paar jaar geleden ben ik met de prinsjes ook in ‘s-Hertogenbosch geweest en toen hebben we heerlijk koffie gedronken ergens op een plein. Onder een parasol zak ik neer in een stoel zodat ik goed uitzicht hebt op het plein (mensen kijken altijd leuk). Achter mij hoor ik een jongedame zeggen “Goedemiddag dames, wat kan ik voor jullie doen?” 2 koffie alstublieft! “Willen jullie nog iets lekkers erbij?” Nee hoor. 

“Goedemiddag meneer, wat kan ik voor u doen”? 1 cappuccino alstublieft! “Prima, het komt eraan”. Terwijl deze vriendelijke jongedame mijn koffie gaat halen bedenk ik mij “Waarom vraagt ze wel aan de dames of ze iets lekkers erbij willen en niet aan mij?” Nja, het zal wel ik kom alleen voor koffie. 

“Ik wil graag mijn koffie betalen” €5,30 alstublieft! Alsjeblieft, ik wilde bijna vragen weet je het zeker?! Jezelf een cadeautje geven mag heb ik weleens gehoord van iemand! 

Op de terugweg kom ik opnieuw langs de straatverkoper bij de HEMA. Hij herkent mij en roept mij opnieuw. “Hotdog, Hotdog, zegt hij met zijn vinger maakt hij een eet gebaar en wijst naar de kraam bij de HEMA. Aha ik snap het! “1 broodje hotdog alstublieft mevrouw” Met saus? Geen idee, het is voor meneer daar, Oh die wilt altijd met saus zegt mevrouw met een brede glimlach. “Ik wilde eigenlijk vragen hoeveel broodjes eet meneer dan op een dag” Maar dat heb ik maar voor me gehouden. 
Kijk is, eetsmakelijk meneer! met zijn handen gevouwen bedankt hij me! 
5,30 voor ALLEEN een bak koffie, dan kan ik die 2,- wel missen hoor… // ondertussen belt Jaco (één van mijn beste vrienden) en die vraagt uit interesse wat ik aan het sjouwen ben, “Aart, je weet het hé, niet alleen door de werken….” ja, dat weet ik en dat hou ik ook voor ogen ⚓️

Het begint al wat donkerder te worden, grijze wolken -> tijd om naar huis te gaan. Mijn oog valt op een klein winkeltje met taart & chocola! Yes, hier moet ik zijn. “Goedemiddag, wat kan ik voor u doen?” Ik zoek 5 chocolade letters die kleine die daar liggen, en dan de letters P R I N S. “Sorry dat gaat niet! BAM die komt binnen bij mij, ik kijk ze aan en reageer zo vriendelijk als ik kan zijn “Waarom gaat dat niet?” Omdat we niet alle letters hebben en het lang duurt voordat we de letters gevonden hebben. “Hmm, ik wil toch graag die 5 letters, al pratende vist ze uit de bak met letters de 1e letters die we nodig hebben.

Ondertussen stapt er een andere meneer binnen waar mevrouw tegen begint te praten over een bestelling die gewijzigd moet worden, irritatie en frustratie klinken door in het gesprek. Daar sta je dan als klant voor 5 kleine chocolade lettertjes. Een oudvader heeft weleens gezegd “Niet over mensen (klanten) praten maar MET mensen (klanten) praten” Aart, mond dicht niet reageren! (Het is altijd blijven opletten hoor, dus kijk in de spiegel en bedenk hoe jou woorden en daden zijn, dus vat het niet te negatief op)

Mevrouw stopt de 5 letters in een zakje, “Mevrouw kan dit ook anders ingepakt worden?” Wat zou je willen? Ja weet ik veel denk ik maar niet in zo klein zakje maar in een klein doosje” En ja hoor, met niet al teveel moeite komt er een mooi goud doosje te voorschijn. 

Doe er voor het thuisfront maar een doosje bonbons bij en 5 bossche bollen! Hoppa! Goed voor de handel zullen we maar zeggen. Ik bedank ze vriendelijk en wenst ze een prettige dag! 

Vanuit ‘s-Hertogenbosch naar Ridderkerk met 5 bossche bollen, een doosje bonbons en 5 kleine chocolade lettertjes met de naam P R I N S!


Bedankt voor het lezen van mijn avontuur

6 antwoorden op “5 chocoladeletters alstublieft”

  1. ahh, bossche bollen. Het water loopt me door de mond. Daar ben ik mee groot geworden. Hier hebben ze alleen maar vlaai 🙂 .

  2. Spreek je gedachten de volgende keer eens hardop uit tegen desbetreffende persoon.
    ‘k Ben zééér benieuwd hoe zich zo’n gesprek zich dan ontwikkeld 🙂
    ‘k Zit nu al te wachten op je posting 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *