“Jongeman, heb je €2,- voor een ? & ☕️

Afgelopen donderdag heb ik samen met mijn ? Rotterdam bezocht. Heerlijk lopen en mensen kijken! Nou, die zijn er genoeg in Rotterdam. Ook de ontmoeting met Jan* / dit is niet zijn echte naam wegens privacy.

Aan het einde van de ochtend loop ik door een steegje waarop een man mij aanspreekt “Jongeman, mag ik je wat vragen?” Ja natuurlijk..

Heb je voor mij €2,- om wat eten te halen bij McDonalds?

Uh, ja natuurlijk! In mijn ooghoeken had ik de McDonalds al gespot. Ik loop wel even mee met je! Ondertussen vraag ik aan Jan “Heb je vanmorgen niet gegeten?”

Nee! Gisterenavond voor het laatst… Ik kijk Jan verbaasd aan en reageer “Gisteren?” Ja, ik ben dakloos. Al lopende weg komen wij aan bij de McDonalds. Bij het handige bestelsysteem tik ik 2 keer een hamburger aan met 2 koffie. 

Samen lopen we de trap op naar boven. Jan geniet van zijn ? en ☕️. We praten over zijn situatie door. Opeens zegt Jan, “Jij bent Christen hé?”

Grijns, hoe weet jij dat ? Haha nou dat voel / ervaar ik. Vervolgens vroeg hij mij dus dan geloof je ook in Gods schepping / Gods zoon / dood & opstanding. Jazeker! Geweldig om met iemand die ik een paar minuten ken hierover te praten onder het genot van een lekkere bak koffie! 

Na het einde van onze ontmoeting beloof ik voor hem te bidden en we geven elkaar een hand en wensen het beste!


Misschien denk je tijdens lezen, waarom deel je dit? Waarom schrijf je hierover? Waarom?

  • Ga op avontuur / bezoek een stad / kijk naar de mensen om je heen en zeg allereerst vriendelijk gedag
  • Toon interesse in je medemens! 
  • Tel je zegeningen 1 voor 1 en vergeet er geen 😉 
  • Van uitdelen wordt je niet armer

Bedankt voor het lezen van deze blog. Heb je ervaring met spontane ontmoetingen met mensen op en van de straat, laat het mij weten in een reactie hieronder ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *