Maandag 1 juni 2020

Leestijd 5 minuten

Daar ben ik weer, terug van weggeweest.
Vandaag kon ik heerlijk uitslapen, 09:30 uur start live kerkdienst, om eerlijk te zijn ben ik iets later ingestroomd vanwege een te ruime planning van ontbijt/douche; aanstaande zondag nieuwe poging 10 uur.

2e Pinksterdienst tekst voor de prediking Handelingen 7 vers 55 “Maar hij, vol van de Heilige Geest, hield zijn ogen naar de hemel gericht en zag de heerlijkheid van God, en Jezus, staande aan de rechterhand van God.” Wat een les hoe Stefanus getuigde, hoe is dat in jou en mijn leven? Wat merken onze collega’s / vrienden / familie van ons in het Leven? Genoeg om over na te denken.
Terwijl de dominee voor de camera zijn preek verkondigd aan de gemeente zie ik de zonnestralen naar binnen schijnen. De wandelaars en fietsers komen voorbij, al ruimte tijd vanwege het corona virus luister ik mee vanaf bank naar de kerkdienst, en zeker met dit mooie weer komt er een hoop voorbij, om dan je aandacht te houden op het scherm is een uitdaging, volgende keer maar de rolgordijnen naar beneden #grapje

Na het Amen van de zegen luister ik nog even naar mijn zwager die de dienst afsluit met het spelen van psalm 43; rustgevende tonen komen uit het orgel, mooie voorbereiding op de middag.

KOFFIE! Onder het genot van espresso in een leuk glaasje die speciaal bedoeld is voor een espresso uiteraard met daarbovenop een gouden stroopwafel oftewel powerdrink for work! Terwijl ik geniet van de koffie zie ik in mijn ooghoeken dat moeders druk in de weer is om een constructie in de tuin te gaan maken met strandhanddoeken en een luchtbed waar ze heel de oceaan mee kan overvaren, het wordt met de dag gekker, maar ja joh geniet ervan op deze zomerse dag.

Terwijl family Prins bezig is met de hobby, sta ik in de keuken een boterham met boterhamworst te smeren als bodem voor de middag dat ik mag werken. Je moet met deze temperaturen je eten snel opeten anders ligt het vanzelf bij de kliko… #smerig
Om het idee van een zomerdag vast te houden pak ik mijn blauwe rugtas van Duifhuizen erbij die ik volstop met ICE TEA GREEN, Mentos, GOED BEZIG koeken, en een eierkoek met boter.

Met mijn raampje open, Groot Nieuws Radio aan rij ik naar mijn werk toe. Wat doen jullie als je op je werk kom? Natuurlijk KOFFIE! Na een bijpraat sessie met mijn collega over het weekend komt de 1e klant aangereden dat begint goed. Als ik zou willen kan ik een hele blog aan de klant gesprekken maken maar vanwege privacy etc. gaan we dat niet doen, goed plan hé! Samengevat het was een middag met oogsten en zaaien, “Tja, we gaan niet op vakantie dus het wordt een veranda” Hoppa! van harte gefeliciteerd met jullie aankoop… “Werkse nog even hoor, ja bedankt mevrouw voor de bemoediging haha”
Na het werk nog even gezellig een drankje (biertje) gedaan met borrelnootjes want het het niet voor niks een maandagmiddag borrel. Vervolgens thuis languit op de loungebank gevlogen om bij te komen.
Ik lig nog niet goed en wel of ik hoor de manager roepen ETEN!
Je raad het nooit op deze zomerse dag een pannenkoek met kaas #KAASKOP

Als afsluiting van deze dag was ik hard toe aan één van mijn lievelingsproducten en dat is IJS. Samen met mijn zus(je) ben ik in de auto gestapt op naar Rotterdam. “Aart, blijven we in de auto of gaan we naar een terrasje… nee we blijven in de auto” Dat had ik beter niet kunnen zeggen want mevrouw moest dus met de trendy slippers over straat in Rotterdam naar de ijstent (terwijl je dit leest denk je man man man, wat doen ze daar moeilijk.. Tja. welkom!)
Blijkbaar is mijn zus(je) een bekend persoon want er waren o.a. 3 engelse jongens die het blijkbaar nodig vonden om nogal lang en keurig te kijken; (en voor de duidelijkheid het outfit was tot over de knie haha) nou heb je niet voor niets ogen gekregen maar goed.. verdere uitleg is niet nodig; normaal gesproken zeg ik altijd (Express) gedag tegen mensen die kijken zonder wat te zeggen maar goed in Rotterdam is daar geen beginnen aan haha!

1 juni 2020 een dag om nooit meer te vergeten, de terrassen mogen weer open, nou dat hebben we gezien hoor, wat een gezelligheid. De wachtrij stond buiten voor het ijs, deze grenst aan een aantal terrassen dus vandaar mijn conclusie; voor de auto liefhebbers onder ons ga gewoon eens een avondje met je klapstoel zitten en je weet niet wat je meemaakt.

Terwijl ik vanaf een bankje geniet van mijn ijsje (2 bollen in een bakje met slagroom, chocola en aardbei) komt er een straatkrant verkoper langs en jawel het is een bekend van gezicht. Het enige wat ik bij mij had is 10 cent beschamend, ik heb het hem maar gegeven… hij probeerde verder nog wat te vragen bij andere maar tot geen resultaat, met zijn fiets in de hand gaat zijn weg verder. Ik kijk om mij heen, rondom de ijszaak zie ik mensen die genieten van hun ijs, mensen die het voor het oog goed hebben en dan niks geven, al is het maar 10 cent ik weet het.

Bij de auto aangekomen valt mijn oog op een supermarkt, Kom op we gaan even naar binnen. Bam, ik stoot met mijn verbrande benen (niet ingesmeerd sukkel) tegen het hekje aan wat niet open gaat. “Meneer dit is de uitgang u moet de andere deur hebben” Lompe sjako dat ik er ben.
&%@ wat stinkt het hier zegt mijn zus(je), de geur van het groene gras komt via mijn neus ook binnen. Twee jongens lopen langs ons met een joint die half nog aan staat. Zucht, wat een ellende ook met dat groene gras. Oordopjes in, breed lopend net zolang tot dat meneer bijna tegen mijn zus aanloopt, die blijft ook lekker eigenwijs doorlopen.. STOP “Bewaar de vrede, de vrede in je hart… ken je dat liedje? Moeilijk hé omdat op allerlei momenten in praktijk te brengen.

Het pak stroopwafels is bedoeld voor de straatkrant verkoper, maar ja je raad het al die is hem gepeerd. Jammer! Wil je meer te weten komen over muziek? Doe je raam open bij een stoplicht en er komt van alles binnen haha! Nou wij hebben ook meegedaan hoor dat kan ik je vertellen 😉

Tingeling ling daar gaat de tram, tot mijn verbazing zie ik mondkapjes in de tram, oh ja wacht even het is 1 juni.. maar lang niet iedereen heeft een exotisch mondkapje op, tja als ik me daar ook nog druk om zou moeten maken haha 🙂

Op de terugreis is het pak stroopwafels afgeleverd bij een ander straatkrantverkoper die bij ontvangst ons even ging vertellen hoe hij hier heerlijk van gaat smullen, prachtig om te zien 😉

Tijdens het schrijven van deze blog krijg ik een reactie op mijn foto van een ijsje “Heb jij een abonnement daar?” Bedankt voor de tip, ik ga eens informeren of er abonnementen zijn.

Tot de volgende keer!

Aart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *