Paaseieren

Het was mijn beurt om naar de bakker en de slager te gaan voor de lunch op het werk. Aan het einde van de straat zie ik allerlei borden staan met tekens erop die duidelijk aangeven dat er wegwerkzaamheden zijn, dat klopt ook want ik zie een aantal hard werkende mannen rondlopen.  Voorzichtig rij ik er langs om zo de weg te vervolgen naar de bakker en de slager.

Een vast ritueel is het, de bakker en de slager, rond de klok van 12:00 wordt er gevraagd “Wat eet jij vandaag” Uh stamel ik dan, ik had vanmorgen geen vrijmoedigheid om mijn broodtrommel te vullen, de tijd dat moeders het deed is voorbij #jammer HUP opschieten eten halen!

Aangekomen bij de bakker valt mijn oog direct op de heerlijke chocolade eitjes, gelijk bedenk ik mij FOCUS op je bestelling en dat is Brood! Doe maar een halfje bruin volkoren nog wat.. “anders nog iets” Uhm. ja doe maar een zakje paaseitjes stuk of 8, vervolgens krijg ik natuurlijk gelijk de vraag “Welke wilt u?” // mooi is dat hé als ze je met u gaan aanspreken, ja ik wordt ook ouder… Doe maar van alles wat hoor mevrouw galmt het door de winkel. Waarom 8 paaseitjes? Dat zal je straks lezen. 

Volgende adres is de (keur) slager (ik ben opgevoed met “kwaliteit wint altijd”) ik zal jullie de details besparen, 1 ding dan vooruit. “Zal ik alles even in een tas stoppen? Ja graag! Kijk dat is meedenken met de klant, geweldig hier hou ik van.

Stapvoets rij ik de straat in waar de wegwerkers bezig zijn, raampje gaat open: “Hey harde werkers roep ik” verschrikt kijkt er 1 van de groep om, aan zijn blik te zien vertrouwt hij mij niet helemaal.. ik heb wat voor jullie, tada een zakje paaseitjes 8 stuks. “Ondertussen denk ik wat nou als ze zeggen nee ik hoef niet, dan heb ik er 4 en mijn collega ook, nee stop niet zo denken..”

Terwijl meneer nadenkt of hij het zal aanpakken roept zijn andere collega waarschijnlijk zijn chef met een prachtig accent, Pak maar! Hartelijk bedankt! 8 paaseitjes worden aangepakt.. werkse jongens! Ja jij ook! Bedankt hoor….. met een glimlach rij ik door.

Deze week is het Pasen! Waarom gaf ik de wegwerkers paaseitjes? Om ze te bedanken voor hun inzet en werkzaamheden, tegelijk bedenk ik mij in deze week wat hebben mensen aan paaseitjes? We moeten niet het doel / betekenis uit het oog verliezen en ja natuurlijk eet ik zelf ook paaseitjes! heerlijk natuurlijk maar waar gaat / draait het nu echt om met Pasen? Met Goede vrijdag herdenken wij het lijden en het sterven van Jezus en met Pasen de opstanding! Nu heeft iedereen zijn eigen manier om er te zijn voor de naasten. Zomaar een blijk van waardering. Misschien kan ik er volgende keer een foldertje bij doen (TIP zorg dat je wat kleine mooie folders in je auto hebt liggen zodat je die altijd bij de hand hebt) 

Dit was mijn belevenis van paaseitjes / wegwerkers / Pasen!

Ik wens je een goede week toe, dat het voor jou voor het eerst & opnieuw Pasen mag worden! Wat voor de mensen onmogelijk is, is mogelijk God!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *