Op de fiets naar Rotterdam

Vanavond ben ik spontaan op de fiets gestapt (accustatus 2 streepjes), zonnebril op, camera mee > op naar Rotterdam. Dit keer over de dijk langs het Feyenoord stadion zo de stad in.

Jullie mogen 1 keer raden wat mijn bestemming was vanavond? 
De Ijssalon ?Ik ben de bocht nog niet om of ik zie een rij staan tot buiten… dit meen je niet, ik ga niet terug naar huis, ik zal en moet een ijsje fixen! dan maar de andere locatie van De Ijssalon! Gelukkig is het vlakbij en eenmaal aangekomen ben ik zo aan de beurt! 

“Goedenavond, zegt u het maar” 
3 bolletjes in een bakje, Chocola, aardbei, mango + Slagroom! 
Heerlijk genieten op de dinsdagavond met een lekker ijsje van één van de beste ijssalons in Nederland! 

Al fietsend vervolg ik mijn weg terug naar huis, vlakbij de Erasmusbrug is er een waterbus die ook richting thuis vaart. Ik zie de kapitein de deuren sluiten, snel roep ik nog gaat er nog een waterbus die kant op.. “Nee meneer die vaart niet meer” PINDAKAAS dat is balen! Succes meneer….

Door de straten van Rotterdam fiets ik dan, met zonnebril en camera, zo nu en dan stop ik even om een plaatje te maken zie resultaat onder de blog.

Bij het naderen van een druk kruispunt zie ik bij het stoplicht een straatkrant verkoper staan met een groen hesje wat opvalt, ik herken hem van eerdere ontmoetingen. “Goedenavond, hoe gaat het? Wil je een bak koffie” Op z’n Rotterdams groet meneer terug. “Nee bedankt man, aardig van je maar ik heb al wat drinken, hij wijst naar een blikje in de hoek” Ik ben liever eerlijk tegen je zegt hij, eerlijkheid duurt het langst! Hij gaat verder met zijn verhaal “Ik ben Christen, iedere zondag naar de kerk….” Dat is mooi meneer, ik ben ook Christen.. “Haha, christenen ontmoeten elkaar altijd hé, terwijl hij dat zegt schudden we elkaar de hand” Ondertussen komen er 2 andere mensen aanlopen met een bak koffie met suiker, aan de reactie te zien zijn het bekenden. “Sorry man ik ga even mijn koffie halen!” Geen probleem ,rustig aan, tot de volgende keer! 

Ook vanavond heb ik weer genoten van de diversiteit van de schepping, zoveel verschillende mensen, de een fietst, de ander wandelt, weer een ander scheurt met de scooter langs of komt met vrolijk gezang uit zijn speakers door de straten heen rijden!  Ook jij ben onderweg, waarheen? 
Bekijk deze video over Jouw leven als een touw

Fijne avond! 

Aart-Jan 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *